Składniki:
- 200 ml majonezu
- 2 duże ząbki czosnku
- 4 łyżki oleju
- woda (do odpowiedniej konsystencji)
- łyżka stołowa musztardy
- łyżeczka cukru
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Majonez wymieszać z olejem i musztardą, dodać zmiażdżony w wyciskarce czosnek. Następnie dodać cukier, sól, pieprz i dobrze wymieszać. Na koniec dodajemy wodę tak aby nasz sos nabrał odpowiedniej konsystencji i dokładnie mieszamy. Ja przy tych proporcjach dodałam 4 łyżki stołowe wody.
Sos czosnkowy należy odstawić na co najmniej 30 minut aby się "przegryzł"
Mi najbardziej smakuje tak po około 12 godzinach. Wtedy bardzo wyraźnie czuć smak czosnku :)
SMACZNEGO !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za wszystkie komentarze. Wasze opinie są dla mnie bardzo ważne.